ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ

Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά. Βούτυρο,αλεύρι και λίγη ζάχαρη… Η πολλή ζάχαρη σφίγγει τους κουραμπιέδες.

Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά,κονιάκ,μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν »μπισκοτάκια».

Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ!


Υλικά:

1/2 κούπα άχνη

3 βανίλιες

4 1/2 με 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)

1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα


Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τις βανίλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει.

Πλάθουμε μπαλάκια ή μισοφέγγαρα ( ή όποιο σχέδιο μας αρέσει ),τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνουμε και τα δυο μαζί στους 170 με αέρα για 30 λεπτά.

Δεν πρέπει να τους ψήσουμε παραπάνω και να πάρουν πολύ χρώμα .

Όταν βγουν καυτοί από το φούρνο,τους πασπαλίζουμε με μια ιδέα γαρίφαλο τριμμένο!

Δεν μπορείτε να φανταστείτε το άρωμά τους!


Όταν κρυώσουν πολύ καλά,τους τυλίγουμε στην άχνη!

Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, τις ονειρεμένες συνταγές της Σόφης μπορείτε να τις βρείτε εδώ: « Οι Λιχουδιές της Σόφης


στειλτε μας τισ συνταγές σας

 

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *