4 ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Το saltandsugar.gr έψαξε, βρήκε, δοκίμασε και σας προτείνει 4 διαφορετικά και εύκολα ορεκτικά που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Το μόνο τους κοινό υλικό είναι η έτοιμη σφολιάτα, δεν έχετε παρά να την προμηθευτείτε και να ξεκινήσετε!

Πρώτη επιλογή:

Ρολάκια σφολιάτας:

Ανοίγουμε την συσκευασία της σφολιάτας και τοποθετούμε σε καθαρή επιφάνεια το φύλλο. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας ελαφρώς με τον πλάστη μας και την αλείφουμε με σάλτσα ντομάτας της επιλογής μας (κέτσαπ, πελτέ ντομάτας ή κάποια άλλη έτοιμη σάλτσα που μας αρέσει). Τοποθετούμε φετούλες από σαλάμι αέρος πάνω από τη σάλτσα (ή κάποιο διαφορετικό αλλαντικό) και τις πιέζουμε ελαφρώς. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο πεκορίνο ώστε να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια της σφολιάτας. Τέλος τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε το ρολό σε λεπτές φετούλες. Τοποθετούμε τις φετούλες σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

rolakia

Δεύτερη επιλογή:

Ψημένες λωρίδες σφολιάτας:

Παίρνουμε ένα κεφάλι από σκόρδα και κόβουμε το πάνω μέρος του. Τοποθετούμε το κεφάλι σκόρδου σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ραντίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο καλά και ψήνουμε το σκόρδο σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το σκόρδο από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ξετυλίγουμε και πιέζουμε το σκόρδο ώστε να βγει η σάρκα του που έχει ψηθεί. Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από τη συσκευασία και το ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη. Αλείφουμε το φύλλο με τη σάρκα από το σκόρδο και από πάνω με πέστο βασιλικού. Κόβουμε τη σφολιάτα σε λεπτές λωρίδες και στριφογυρίζουμε την κάθε λωρίδα ώστε να σχηματίσει εναν έλικα. Τοποθετούμε τις λωρίδες σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

lwrides

Τρίτη επιλογή:

«Κούπες» σφολιάτας:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. λάδι και 1 κ.σ. βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και να κάψει.Προσθέτουμε 2 κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε φετούλες και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν, περίπου 25 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι. Προσθέτουμε 1/2 φλ.τσ. ζωμό από βοδινό και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει μέχρι να ρουφήξει τα ζουμιά του. Τέλος προσθέτουμε 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μίγμα να δέσει. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας ελαφρώς με τον πλάστη και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τα οποία τοποθετούμε σε ειδικές θηκούλες για cupcakes τις οποίες έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Πιέζουμε τα κομμάτια ζύμης μέσα στις θηκούλες ώστε να σχηματίσουμε τις κούπες και προσθέτουμε από 2 κ.σ. απο το μίγμα των κρεμμυδιών σε κάθε κουπίτσα. Πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα κάθε κουπίτσα και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

koupitses

Τέταρτη επιλογή:

Μίνι ταρτούλες:


Βάζουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να βγάλει τα αρώματα του το σκόρδο. Προσθέτουμε 2 φλ.τσ. ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας και 2 φλ.τσ. χοντροκομμένο σπανάκι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 6-7 κ.σ. τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας ελαφρώς με τον πλάστη και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κομματιού από 2 κ.σ. από το μίγμα που φτιάξαμε και ενώνουμε τις άκρες της σφολιάτας ώστε να μη μας χυθεί η γέμιση. Πασπαλίζουμε κάθε ταρτούλα με παρμεζάνα και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.

tartakia

 

Via: http://www.purewow.com/recipes/7-Party-Appetizers-to-Make-with-Puff-Pastry

 

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *