ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Όχι, δεν διαβάσατε λάθος, το συγκεκριμένο κέικ γίνετε με μαγιονέζα και δεν πρόκειται για κάποια καινούρια μόδα, αλλά για μια παλιά τεχνική που χρησιμοποιούσαν για αρκετά χρόνια πριν αντικαταστήσουν την μαγιονέζα με το βούτυρο και το ηλιέλαιο. Δεν διακρίνετε καθόλου σαν γεύση η μαγιονέζα, αλλά δίνει μια πιο υγρή και ζουμερή υφή στο κέικ χωρίς να το αφήνει να ξεραθεί. Πολλά κέικ και καπκεικ του εμπορίου, χρησιμοποιούν ακόμα αυτή την τεχνική για ζουμερό αποτέλεσμα.


 

Υλικά: (για 2 μακρόστενες φόρμες ή 1 μεγάλη στρογγυλή)

2 φλ.τ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
2/3 φλ.τ.τσαγιού κακάο
2 φλ.τ.τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
1 φλ.τ.τσαγιού μαγιονέζα (όχι λάιτ)
1 1/2 φλ.τ.τσαγιού νερό
2 μικρές βανίλιες σκόνη


Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάμε αρχικά τα αυγά με το μίξερ, προσθέτοντας στην συνέχεια την ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίσουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Τέλος χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στην πιο αργή και προσθέτουμε στο μίγμα την μαγιονέζα, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί.

Στο μπολ με το αλεύρι και το κακάο, ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε απαλά, και αδειάζουμε το περιεχόμενο του, στο δεύτερο μπολ ανακατεύοντας τώρα με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

ΖΟΥΜΕΡΟ-ΚΕΙΚ-ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ-ΜΕ-ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Βουτυρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ ή μια μεγάλη στρογγυλή και ρίχνουμε το μίγμα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 με 35 λεπτά περίπου. Αν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και βγαίνει στεγνή, τότε το κέικ είναι έτοιμο.

Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και στην συνέχεια το ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *