ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Μπισκοτάκια με κρέμα λεμονιού, μυρωδάτα που θα τα αγαπήσετε.


Υλικά:

Για τα μπισκότα:

1/2 φλ.τσ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

1 κ.γ. βανίλια

1 και 1/4 φλ.τσ. αλεύρι

1/4 κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα:

Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

1/2 φλ.τσ. ζάχαρη

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο


 

Εκτέλεση:

Μπισκότα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε την ανάδευση.

Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε μπισκοτάκια περίπου στα 2,5 εκ. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε μπισκότου και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά αναλόγως το φούρνο, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα τοποθετούμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα.

Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει το μίγμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.


Παίρνουμε με ένα κουταλάκι από την κρέμα και γεμίζουμε το βαθούλωμα κάθε μπισκότου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Πηγή: http://hoosierhomemade.com/lemon-drop-cookies/

 

 

 

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *