ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Μπισκοτάκια με κρέμα λεμονιού, μυρωδάτα που θα τα αγαπήσετε.


Υλικά:

Για τα μπισκότα:

1/2 φλ.τσ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

1 κ.γ. βανίλια

1 και 1/4 φλ.τσ. αλεύρι

1/4 κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα:

Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

1/2 φλ.τσ. ζάχαρη

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο


 

Εκτέλεση:

Μπισκότα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε την ανάδευση.

Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε μπισκοτάκια περίπου στα 2,5 εκ. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε μπισκότου και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά αναλόγως το φούρνο, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα τοποθετούμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα.

Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει το μίγμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Παίρνουμε με ένα κουταλάκι από την κρέμα και γεμίζουμε το βαθούλωμα κάθε μπισκότου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Πηγή: http://hoosierhomemade.com/lemon-drop-cookies/

 

 

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *