ΤΟΥΡΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Νόστιμη, δροσερή και εντυπωσιακή τούρτα σε εμφάνιση.


ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Ένα πολύ αφράτο κ νόστιμο κέικ με λίγα υλικά.

Υλικά:
3 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
70 μλ. λάδι
1 κ.σ. μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά κ την ζάχαρη κ χτυπάμε με αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε το λάδι, τις βανίλιες κ το αλάτι κ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπεικιν .
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 26 εκατοστών κ ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Υλικά:

1/2 λίτρο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι
2 αυγά ολόκληρα
50γρ. βούτυρο
1βανίλια
10 -15 φράουλες κομμένες σε κομματάκια.
500 μλ κρεμά γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός κ ρίχνουμε κ το μισό γάλα.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον χυλό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρεμά μας σε σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει καλά χωρίζουμε σε δυο μπολ και στο ένα ρίχνουμε μέσα τις φράουλες κ όση σαντιγί θέλουμε μέχρι να φτάσει η κρέμα στην υφή που θέλουμε και στο άλλο ρίχνουμε μόνο σαντιγί.
Την υπόλοιπη σαντιγί την κρατάμε για την διακόσμηση της τούρτας μας.

Σιρόπι:

100 μλ νερό
100 γρ. ζάχαρη
50 μλ κονιάκ ή λικέρ

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε και το κονιάκ.

Συναρμολόγηση:

Όταν κρυώσει το κέικ μας το κόβουμε στα δυο.
Βάζουμε το πρώτο κομμάτι σε μια πιατέλα η βάση δοχείου για τούρτες και  με ένα πινέλο το βρέχουμε με το σιρόπι.
Το καλύπτουμε με την μισή κρέμα μας που έχει τα κομμάτια από τις φράουλες. Βάζουμε το άλλο κομμάτι κ σιροπιάζουμε και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την τούρτα, επάνω και γύρω γύρω.
Σε αυτήν την φάση εγώ βάζω στο ψυγείο. Πάντα την φτιάχνω μια μέρα πριν την τούρτα μου και διακοσμώ την επόμενη 2-3 ώρες πριν κόψω.
Διακοσμούμε με σαντιγί και ολόκληρες φράουλες η σε φέτες και κουβερτούρα τριμμένη.
*Εγώ έκανα μια καρδιά με οδοντογλυφίδα, έβαλα φραγκοστάφυλα και γέμισα με φράουλες που είχα κόψει σε φέτες. Έκανα ροζέτες με σαντιγί γύρω γύρω και έβαλα και φέτες από φράουλα στο πλάι.

Καλή επιτυχία!

Tips: *Σε φόρμα 26 εκατοστών βγαίνει λεπτό το παντεσπάνι. Αν θέλετε  πιο χοντρό θέλει μικρότερη φόρμα.

*Οι φράουλες θέλουν κάλο σκούπισμα πριν κοπούν για να μην έχουν υγρά.


*Η σαντιγί πρέπει να είναι σφιχτή γιατί αλλιώς  νερουλιάζει η κρεμά.



Για τη συνταγή, το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό ευχαριστούμε τη Ραφαέλα Αρίφη και τη σελίδα της «Δοκιμασμένες συνταγές».
Περισσότερες συνταγές της μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Print Friendly, PDF & Email
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *