ΣΥΚΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΣΥΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

Μια συνταγή για ένα γρήγορο επιδόρπιο με σύκα και γιαούρτι. Φτιάχνετε σε 10 μόλις λεπτά και θα σας ξετρελάνει με την γεύση του αλλά και το μεθυστικό άρωμα κανέλας.

 


Υλικά: (για 4 μερίδες)

4 μεγαλούτσικα σύκα ή 8 μικρά
4 κ.τ.γλυκού βούτυρο
4 κ.τ.γλυκού μέλι
μερικά αμύγδαλα
κανέλα για πασπάλισμα
2 κεσεδάκια γιαούρτι

 


Προετοιμασία:

Ξεπλένουμε αρχικά τα σύκα και στην συνέχεια τα χαρακώνουμε σταυρωτά, να ανοίξουν σαν τα πέταλα λουλουδιού. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε από μια κουταλιά βούτυρο, στο κέντρο κάθε σύκου.

 

Περιχύνουμε από μια κουταλιά μέλι σε κάθε σύκο, προσθέτουμε τα αμύγδαλα είτε ολόκληρα, είτε χοντροκομμένα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

 

Τα βάζουμε στον φούρνο στο γκριλ για 5 με 10 λεπτά να μαλακώσουν τα σύκα και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι από το βούτυρο το μέλι και την κανέλα.

 

Απλώνουμε το γιαούρτι στα πιατάκια μας και τοποθετούμε από ένα σύκο σε κάθε πιάτο. (Αν έχετε κάνει 8 σύκα αντί για 4, τοποθετήστε από δυο.)

 

Περιχύστε με το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί και σερβίρετε όσο είναι ζεστά ακόμα.

 

Σχετικά άρθρα