Λικέρ από μαστίχα Χίου

Φτιάξε λικέρ μαστίχας. Ελαφρύ, χωνευτικό με άρωμα από το νησί της Χίου.


Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 750 γρ ζάχαρη
  • 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα 90 βαθμών
  • 1 φακελάκι δάκρυα μαστίχας (5 γρ)

Εκτέλεση

Η μαστίχα δεν είναι παρά ένα είδος ρετσίνι και διαλύεται με το οινόπνευμα.

Για να πετύχει λοιπόν αυτό το λικέρ, χρειάζεται μόνο καθαρό οινόπνευμα 90-95 βαθμών,  και όχι κονιάκ ή άλλο ποτό που έχουν μόνο 40 βαθμούς.

Βάζουμε σε φιάλη τη μαστίχα με το οινόπνευμα.

Ανακινούμε κάθε τόσο και αυτή θα λειώσει (τη βάζουμε από την προηγούμενη μέρα).

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει σιρόπι μέτρια δεμένο.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μόλις κρυώσει, το προσθέτουμε στη φιάλη με το οινόπνευμα.

Κλείνουμε και αφήνουμε στον ήλιο 40 ημέρες.

Μετά το στραγγίζουμε σε τριπλό φίλτρο καφέ, σε καθαρό μπουκάλι γιατί η μαστίχα αφήνει ίχνη.


Σχετικά άρθρα