Φρουτάλια Άνδρου

Φρουτάλια – Ένα παραδοσιακό πιάτο της Άνδρου, μια παραλλαγή ομελέτας που έφτιαχναν οι νοικοκυρές με υλικά που μπορούσαν να βρουν εύκολα στα σπίτια τους.


Υλικά:

  • 8 αβγά
  • 6 πατάτες
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 1/2 φλ.τσ. γάλα
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί (ξερή μυζήθρα ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο  και το  τυρί.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.

Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα.

Βγάζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τα λουκάνικα και το μείγμα αβγών και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρεται ζεστή!


Φρουτάλια Άνδρου

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *