Μπουρεκάκια Σαμιώτικα

Συνταγή για Σαμιώτικα μπουρεκάκια με κολοκύθα και φέτα.


Υλικά:

  • 1 μέτρια κολοκύθα τριμμένη, ψημένη στο φούρνο και καλά στραγγισμένη
  • 500 γρ. φέτα τριμμένα
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και καλά τσιγαρισμένα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι χοντρό-κοπανισμένο
  • 1 κ.γ. πιπέρι φρεσκοκομμένο
  • αλάτι κατά βούληση
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο για πίτες
  • τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται η ζύμη περισσότερα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες μακριές και περίπου 4 εκ. φάρδος.

Απλώνουμε τη ζύμη κατά μήκος κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού ή τριγωνικά.

Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι από πάνω.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να να περάσουμε τη γέμιση από το τηγάνι για έξτρα γεύση ή ακόμη και να τηγανίσουμε τα μπουρεκάκια μας σε μπόλικο καυτό λάδι!

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *