Τσιμέτια από την Ιο

Τσιμέτια στην Ιο ονομάζουν τους κολοκυθοανθούς που τους κάνουν γεμιστούς με ρύζι. Η συνταγή είναι από το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.


Υλικά:

  • 40 κολοκυθολούλουδα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

Βυθίζουμε τους κολοκυθοκορφάδες σε μπολ με νερό. 

Ξεπλένουμε καλά και κόβουμε τους στήμονες.

Γυρίζουμε τα λουλούδια ανοιχτά επάνω στο πάγκο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε με αυτά τους ανθούς (όχι πολύ).

Κλείνουμε σταυρωτά τα φυλλαράκια.

Τους τοποθετούμε στη κατσαρόλα  όπως τα ντολμαδάκια αφού πρώτα ρίξουμε λίγο λάδι στη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε 1 κούπα βραστό νερό και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο.

Βράζουμε για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε αφού κρυώσουν λίγο.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *