Λικέρ ρόδι

Συνταγή για σπιτικό λικεράκι από ρόδι. Άρωμα, χρώμα και δυνατή γεύση.


Υλικά:

  • Τους σπόρους από 10 ρόδια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 800 ml. τσίπουρο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, τη ζάχαρη και το ξυλάκι της κανέλας σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει καλά.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για ένα μήνα και φροντίζουμε να ανακινούμε το βάζο 1-2 φορές τη μέρα ώστε να λιώσει η ζάχαρη με τα υγρά του ροδιού που θα δημιουργηθούν.

Αφού περάσει ο μήνας φιλτράρουμε με μια γάζα το υγρό και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι.

Προσθέτουμε το τσίπουρο και ανακινούμε ώστε να αναμιχθούν τα υγρά.

Αφήνουμε στην άκρη για 1 βδομάδα ώστε να ωριμάσει η γεύση και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΠΟΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *