ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια:

750 γρ. κιμά

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κρασί

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 αυγά

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. ξύδι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.γ. ζάχαρη

1/4 κ.γ. κανέλα

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Για τη σάλτσα:

4 ντομάτες αρκετά ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες

1 κ.γ. ζάχαρη

1/4 κ.γ. κανέλα

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

1/4 φλ.τσ. λάδι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη τα υλικά για τα σουτζουκάκια και ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνουν μια αφράτη ζύμη απο κιμά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε μια ώρα περίπου να αναμιχθούν τα αρώματα της ζύμης.

Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες. Βάζουμε λίγο λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Περνάμε τα μπαλάκια του κιμά απο το τηγάνι χωρίς όμως να τα αφήνουμε για πολύ ώρα.

Στο μεταξύ έχουμε βάλει τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα σε ένα ταψί. Βάζουμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Φροντίζουμε να περιχύνουμε τακτικά τα σουτζουκάκια με σάλτσα ώστε να γίνουν ζουμερά.

Σχετικά άρθρα