ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Συνταγή για μηλόπιτα.


 

Υλικά:

250 γρ. μαργαρίνη

2 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη

καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα του ταψιού

4 αυγά

2-3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες

2 βανίλιες

2 κ.σ. κονιάκ

κανέλα για το πασπάλισμα

χοντροκομμένα καρύδια ή cranberries


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη μισή μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε ώστε να λιώσει.

Μόλις λιώσει η μαργαρίνη την τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Πασπαλίζουμε τον πάτο του ταψιού με καστανή ζάχαρη, ώστε να καλυφθεί ο πάτος από τη ζάχαρη. Τοποθετούμε τις φέτες του μήλου και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα καρύδια ή τα cranberries. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με τη σχάρα του φούρνου στην τελευταία θέση.

Βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει η μηλόπιτα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

 

 

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το μισό βιτάμ και το ρίχνουμε σ’ ένα αντικολητικό ταψί.
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια από το κέντρο τους και τα κόβουμε ροδέλες.
Μετά ρίχνουμε ¼ κούπας ζάχαρη πάνω από το λιωμένο βιτάμ, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε τις ροδέλες μήλου και τις πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα καρύδια.
Χτυπούμε στο μίξερ το υπόλοιπο βιτάμ με την ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στο ταψί, πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-200ο C για 45-50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, γυρίζουμε ανάποδα το ταψί σε μια πιατέλα. – See more at: http://www.itabloid.gr/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3/#sthash.4suhyh2N.dpuf
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το μισό βιτάμ και το ρίχνουμε σ’ ένα αντικολητικό ταψί.
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια από το κέντρο τους και τα κόβουμε ροδέλες.
Μετά ρίχνουμε ¼ κούπας ζάχαρη πάνω από το λιωμένο βιτάμ, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε τις ροδέλες μήλου και τις πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα καρύδια.
Χτυπούμε στο μίξερ το υπόλοιπο βιτάμ με την ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στο ταψί, πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-200ο C για 45-50 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, γυρίζουμε ανάποδα το ταψί σε μια πιατέλα. – See more at: http://www.itabloid.gr/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3/#sthash.4suhyh2N.dpuf

 

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *