ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Συνταγή για αυγολέμονο.

 


 

Υλικά:

2 αυγά

4 κ.σ. χυμό από λεμόνι

1 κ.σ. λάδι

 


 

Εκτέλεση:

Τα αβγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τους κρόκους σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στους κρόκους το λάδι και χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά κουταλιές από το υγρό του φαγητού που θέλουμε να αυγοκόψουμε και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αυτό το κάνουμε ώστε να ανεβάσουμε σιγά σιγά τη θερμοκρασία του αυγολέμονου και να μην μας κόψει όταν το προσθέσουμε στο φαγητό μας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα με το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο. Ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.

 

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΣΑΛΤΣΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *