ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά:

8 μεγάλα κολοκύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κιλό κιμά

1 φλ.τσ. ρύζι

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 φλ.τσ. λάδι

αλάτι κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

χυμό απο 1 λεμόνι

Υλικά και συνταγή για το αυγολέμονο εδώ.

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε την άκρη από τα κολοκυθάκια  αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι το εσωτερικό τους. Την άκρη που κόψαμε την κρατάμε γιατί θα χρησιμεύσει σαν καπάκι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης με το λάδι, το λεμόνι και 2 κ.σ. νερό. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι λίγο πάνω απο τη μέση τους, κλείνουμε με τα καπάκια για να μη χυθεί η γέμιση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάζει, προσθέτουμε λίγο λάδι και αλάτι ή ένα κύβο βοδινού και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50-60 λεπτά.

Λίγο πρίν γίνει το φαγητό,ξεκινάμε τη διαδικασία για το αυγολέμονο.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Σχετικά άρθρα