ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ

Υλικά:

2 αυγά

μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες ή ψωμί του τόστ

γάλα

ζάχαρη

λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη ζάχαρη.

Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού στο μίγμα με τα αυγά.

Τηγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού και απο τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αν θέλουμε τραγανές αυγόφετες δεν τις αφήνουμε να ρουφήξουν πολύ απο το μίγμα των αυγών.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, ξηρούς καρπούς, φρούτα.

Αν θέλουμε τις αυγόφετες στην αλμυρή τους εκδοχή παραλείπουμε τη ζάχαρη απο τη συνταγή και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, θρυμματισμένη φέτα, μπέικον,ζαμπον, γαλοπούλα.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ, ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *