ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΧΛΑΔΙ

Υλικά:

1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

1/2 κιλό ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

χυμό απο μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κομμάτια του αχλαδιού σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλυφθούν.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια του αχλαδιού.

Στραγγίζουμε τα κομμάτια του αχλαδιού και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και επιπλέον 1/4 φλ.τσ. νερό.

Βράζουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τα αχλάδια. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μην κολλήσει.

Συνεχίσουμε να βράζουμε τα υλικά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *