ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Υλικά:

5 πράσα κομμένα σε μικρά κομμάτια

2 καρότα κομμένα σε κυβάκια

χυμό απο 1 λεμόνι

1 φλ.τσ. ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

4-5 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο

3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

3/4 φλ.τσ. λάδι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε σέλινο, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και τα καρότα. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να χυλώσει το ζουμί.

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα.

Σχετικά άρθρα