ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ

Εκτέλεση:

260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 λίτρο γάλα

1/2 φλ.τσ. νερό το οποίο ρίχνουμε τμηματικά στη ζύμη ώστε να γίνει παχύρρευστος χυλός

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ.τσ. θρυμματισμένη φέτα

λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού

ρίγανη, θυμάρι, φρέσκο κρεμμυδάκι ή ακόμη και ελιές για την επιφάνεια της πίτας (βάζετε οτι σας βρίσκετε και οτι σας αρέσει)

 

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα, το νερό και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Αλείφουμε με τη μαργαρίνη καλά το ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει. Με αυτό τον τρόπο είναι σίγουρο οτι η πίτα μας θα κάνει πάτο.

Μόλις κάψει το ταψί και είναι έτοιμος ο φούρνος βάζουμε το χυλό στο ταψί και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα και  να ψηθεί και στο εσωτερικό της.

Προσοχή, το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι μεγάλο ώστε ο χυλός να μην ξεπερνά το 1 εκ. όταν τον βάλουμε στο ταψί, ώστε να ψηθεί καλά η πίτα.

Όταν βάλουμε το χυλό στο ταψί, πασπαλίζουμε με τη φέτα ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει και με μυρωδικά της αρεσκείας μας.

 

Σχετικά άρθρα