ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ…{{ΑΛΛΙΩΣ}}

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

90 γρ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

6 φέτες μπέικον σοταρισμένες καλά μέχρι να γίνουν τραγανές

1 αυγό χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα

6 αυγά

αλάτι και πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και τοποθετούμε το φύλλο μέσα. Χαράσσουμε το φύλλο περιμετρικά αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. τριγύρω. Τρυπάμε με ένα πιρούνι το εσωτερικό τμήμα του φύλλου και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό το εξωτερικό περιθώριο που έχουμε αφήσει.

Αλείφουμε το εσωτερικό τμήμα με το τυρί κρέμα, τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον και τέλος πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, σπάμε τα αυγά στο κέντρο του φύλλου και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά.

Σχετικά άρθρα