ΣΟΛΟΜΟΣ ΨΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά :

 4  φιλέτα σολομού
1/4 του φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα πεκάν ή κανονικά καρύδια
4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο, την μουστάρδα και το μέλι.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τη φρυγανιά, τα πεκάν, και το μαϊντανό.
Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και βουρτσίστε κάθε φιλέτο σολομού ελαφρά με το μείγμα της μουστάρδας του μελιού και του βουτύρου. Στην συνέχεια πασπαλίστε τα φιλέτα με το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς του πεκάν και του μαϊντανού.
Ψήστε το σολομό 12 έως 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βγάζετε από τον φούρνο και σερβίρετε  .Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμος.
Αν σας έχει περισσέψει λίγο από το μείγμα της μουστάρδας με το μέλι μπορείτε να το ρίξετε απο πάνω.

 

ΣΟΛΟΜΟΣ ΨΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

 

Σχετικά άρθρα