ΑΒΟΚΑΝΤΟ – Η ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ

Το αβοκάντο, γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο είναι ιθαγενές δέντρο και ευδοκιμεί σε τροπικά εδάφη.
Το ύψος του δέντρου μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα και τα φύλλα του είναι πράσινα με σχήμα ωοειδές.
Ο καρπός του είναι πράσινος, έχει παχιά σάρκα και ωοειδές σχήμα ενώ η γεύση του είναι βουτυρώδης.
Στην Ελλάδα καλλιεργείτε σε περιοχές της Κρήτης.

Χαρακτηρίζετε ως υπέρ-τροφή γιατί είναι πλούσια πηγή υγιών λιπαρών και περιλαμβάνει πάνω από 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνη Β5, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Ε μικρές ποσότητες μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού, σιδήρου, ψευδαργύρου, φωσφόρου, βιταμίνης Α, Β1, Β2 και Β3.

Το αβοκάντο μειώνει τη χοληστερίνη.
Μισό αβοκάντο την ημέρα μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη (LDL) και τα τριγλυκερίδια από 10 εώς 20% γιατί οι στερόλες που περιέχει εμποδίζουν το αίμα από το να την απορροφάει.

Κάνει καλό στην καρδία.
Τα ακόρεστα λιπαρά και τα ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο χαλκός λειτουργούν σαν ομάδα και θωρακίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια βοηθώντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και της εμφάνισης αναιμίας.

Έχει αντιγηραντική δράση.
Βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων και ενισχύει την απορρόφηση της βιταμίνης Α, που χαρίζει απαλή επιδερμίδα. Επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε που σταματά την πρόωρη γήρανση.

Ρυθμίζει το ζάχαρο αλλά είναι και φυσικό καθαρτικό.
Κατάλληλο για περιπτώσεις κολίτιδας διαταραχών του εντέρου αλλά και έλκους.

Όταν τα αγοράζετε, προτιμήστε να είναι σκληρά και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου να ωριμάσουν πριν τα καταναλώσετε.

Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε το σαν ορεκτικό ή συνοδέψετε τις σαλάτες σας.
Χρησιμοποιήστε το αντί για βούτυρο, αλειμμένο σε κράκερς. Φτιάξτε σως ή γκουακαμόλε.

Εσείς ακόμα να το δοκιμάσετε;

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *