ONION RINGS – ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Τηγανιτά δαχτυλίδια κρεμμυδιού – κρεμμυδοροδέλες – ή αλλιώς τα γνωστά μας Onion rings !!! Τραγανά, χρυσαφένια, γευστικά είναι από τις πιο αγαπημένες ένοχες απολαύσεις. Συνοδευτικά για πίτσες, πατάτες, μπέργκερ ή ακόμα και σκέτα σαν σνακ.
Το μυστικό κρύβετε στο κουρκούτι… Όσο πιο πυκνό και παχύ τόσο καλύτερα. Χρησιμοποιούμε μπύρα ή νερό ανθρακούχο.


 

Υλικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
λάδι για το τηγάνισμα

 


 

Προετοιμασία:

Αρχικά βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά.
Παίρνουμε το κρεμμύδι, το ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε οριζοντίως σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού περίπου. Χωρίζουμε κάθε ροδέλα σε δαχτυλίδια.

 

Βγάζοντας από το ψυγείο το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε την μπύρα σιγά σιγά, ανακατεύοντας , ώστε το κουρκούτι που θα δημιουργηθεί να έχει μια πολύ πυκνή υφή.
Θα υπολογίσετε με το μάτι αν χρειάζεστε λιγότερη ή περισσότερη μπύρα.

 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, περίπου ένα δάχτυλο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Στην συνέχεια παίρνουμε τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού τα βουτάμε στο κουρκούτι έτσι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα και τα τοποθετούμε στο τηγάνι προσεκτικά ώστε να μην κολλήσουν.

 

Τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βγάζοντας από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.

 

 

 

Σχετικά άρθρα