ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά: (για 4 σουφλεδάκια)
100 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
1 ασπράδι

Προετοιμασία:
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και μαζί με την κρέμα γάλακτος την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι και την ζεσταίνουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, τόσο όσο να λιώσει η κουβερτούρα αλλά όχι να βράσει.
Όταν έχει λιώσει η κουβερτούρα βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη.
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ασπράδι με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί αφράτη μαρέγκα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη άχνη. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και τέλος την μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βουτυρώστε 4 φόρμες για σουφλέ και ρίξτε το μείγμα σε ίσα μέρη.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 12 με 14 λεπτά.
Τα σουφλεδάκια καλό είναι να καταναλώνονται ζεστά γιατί όταν κρυώσουν ξεφουσκώνουν.
Μπορείτε να τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, με κρέμα γάλακτος, με σοκολατένια επικάλυψη  αλλά και με παγωτό.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *