ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά:
για το φύλλο
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια κίτρινο αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
χλιαρό νερό

 

για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
4 μεγάλα κρεμμύδια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
2 πράσα
1/2 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι άνηθο
λίγο δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 
Προετοιμασία:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας όλα μας τα υλικά και προσθέτοντας τελευταίο το χλιαρό νερό, λίγο λίγο, μέχρι η ζύμη να σφίξει και να μην κολλάει στα χέρια μας. Όταν έχει πάρει την επιθυμητή υφή την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί όσο θα ετοιμάζουμε την γέμιση.
Ξεπλένουμε καλά το σπανάκι και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό, τα πράσα, τον άνηθο, τον μάραθο και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε στο μπολ με το σπανάκι. Ανακατεύουμε με τα χέρια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο την ζύμη και κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας γυρίζοντας τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες για τις υπόλοιπες φλογέρες μας. Πριν τις βάλουμε στον φούρνο, με ένα πινέλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν για 35 με 40 λεπτά περίπου.

Σχετικά άρθρα