ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ – Η ΕΥΚΟΛΗ

Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί, αν και συναντάται και σε άλλες γεύσεις, όπως με κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο. Το όνομά της προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη πογάτσα (POĞAÇA = ζύμη). Στην Ελλάδα την έφεραν μικρασιάτες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, κάνοντάς την ιδιαίτερα δημοφιλή στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, που θεωρούνται φημισμένες για τη μπουγάτσα τους.

 


 

Υλικά: (για 6 ατομικές μπουγάτσες)

6 φύλλα κρούστας
3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
σκόνη κανέλα για γαρνίρισμα

 


 

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τις 5 κουταλιές ζάχαρης και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει το γάλα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσουν να πήζουν ελαφρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού έχουμε χτυπήσει τα 2 αυγά, τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αλείβουμε ένα φύλλο κρούστας με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε στο κέντρο του ποσότητα από το μείγμα 1/6 περίπου και διπλώνουμε το φύλλο σε τετράγωνη μπουγάτσα, προσέχοντας να τυλιχτεί καλά η κρέμα.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα πέντε φύλλα την ίδια διαδικασία για να φτιάξουμε 6 μπουγάτσες. Αλείβουμε ένα μεγάλο ταψί με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε επάνω τις μπουγάτσες. Με ένα πινέλο αλείβουμε βούτυρο και τις μπουγάτσες από πάνω.

Τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνετε η κρούστα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με την ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *