ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Εύκολος και νόστιμος τηγανιτός μεζές.

 


 

Υλικά: (για 4-5 μερίδες)

1 κιλό πατάτες
200 γραμμάρια ταραμά
2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
πιπέρι
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα

 


 

Προετοιμασία:

Ξεπλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε με την φλούδα τους, σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Αφού βράσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον επεξεργαστή τροφίμων ή με ένα πιρούνι τις λιώνουμε να γίνουν πουρές.

Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ταραμά, τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει πρώτα, το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει, την ρίγανη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να σφίξει. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο πλάθουμε με το χέρι κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε λάδι που έχει κάψει πρώτα, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

 

Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με ΝΤΙΠΑΚΙ ΦΕΤΑΣ ή ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

 

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *