ΨΩΜΟΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ

Υλικά:

4 φέτες λευκό ψωμί χωρίς την κόρα

4 αυγά

1 1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν

1 φλ.τσ. φέτα θρυμματισμένη

 

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό για 1-2 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βάζουμε μια κουταλιά λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά σε μέτρια θερμοκρασία.

Παίρνουμε 3 κ.σ. από το μίγμα και τις τοποθετούμε στο κέντρο του τηγανιού που καίει. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε το μπιφτεκάκι ώστε να γίνει λεπτό. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα το μπιφτέκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το υπόλοιπο μίγμα.

Σχετικά άρθρα