ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ

Ένα παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί τόσο σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως.

 

Υλικά:

2 φλ.τσ. φάβα

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 φλ.τσ. λάδι

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

χυμό από 2 λεμόνια

1/2 κ.γ. κύμινο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη φάβα να μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη την στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε. Την βάζουμε σε κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Στο μεταξύ, δεν φεύγουμε από την κατσαρόλα γιατί η φάβα όταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει οπότε φροντίζουμε να την ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.

Αφού έχει χυλώσει, την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και επεξεργαζόμαστε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθεί το μίγμα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε με λίγο ακόμη λάδι και αν θέλουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξεροψημένες πιτούλες.

Σχετικά άρθρα