VECCHIO CAFE, ΩΡΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ…

Vecchio cafe – Πετρούπολη Αττικής

Ένα ταξίδι στη Ρώμη στάθηκε η αφορμή και η έμπνευση για τον Τίμο, ώστε να δημιουργήσει κάτι που αγαπά, κάτι που το δουλεύει με πολύ μεράκι, κάτι που είναι η δουλειά του, η καθημερινότητα του, το χόμπι του. Είναι το Vecchio café!!!

Vecchio σημαίνει ώριμος, μεγάλος σε ηλικία και το όνομα δεν είναι τυχαίο. O Τίμος, με την μακρόχρονη εμπειρία του στο χώρο της εστίασης, είχε πλέον την εμπειρία, την ωριμότητα και τη γνώση για να φτιάξει έναν τέτοιο χώρο.

 

Φτάνοντας στο Vecchio ο χώρος μιλάει από μόνος του… Η βικτωριανή του διακόσμηση, οι πίνακες που το κοσμούν, η μουσική, τα χρώματα και ο φωτισμός, σε αγκαλιάζουν και σε κάνουν να ταξιδέψεις σε άλλες εποχές!

Εδώ θα έρθεις για να περάσεις καλά, θα δοκιμάσεις διαφορετικά και πολύ «ψαγμένα» προϊόντα! Μιλώντας για τα προϊόντα δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε λόγο για την κάβα του μαγαζιού αυτού!
Η κάβα αριθμεί περί των 500 ετικετών και έχει ότι φανταστείς από ουίσκι, τζίν, βότκα, κονιάκ, ρούμι, τεκίλες, μπύρες και κρασιά!

 

Ρωτήσαμε τον Τίμο για την κάβα του και όπως μας είπε, αρχικά έδωσε έμφαση στο καλό ελληνικό κρασί και σιγά σιγά πέρασε στο πιο «σκληρό» ποτό. Οι δικές του γνώσεις αλλά και οι ιδέες φίλων του που είχαν ταξιδέψει ανά τον κόσμο τον έβαλαν στο «τρυπάκι» να ψάχνει και να εμπλουτίζει την κάβα του με τα καλύτερα ποτά! Η διαδικασία αυτή έγινε χόμπι και έτσι η κάβα του συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 5 καλύτερες κάβες στην Ελλάδα!!!

Κάθε μπουκάλι που φέρνει έχει την ιστορία του όπως μας λέει, και φυσικά εκείνος την γνωρίζει! Με καμάρι μας δείχνει τη συλλογή που υπάρχει στο μαγαζί από συλλεκτικά ουίσκι της δεκαετίας του ’70, τα οποία είναι ακόμη σφραγισμένα!
Ένα από τα νέα αποκτήματα, που μας έκανε εντύπωση, είναι το «Σιντριβάνι του αψέντι» που έχει έρθει από την Τσεχία!

 

Σε ειδικές περιστάσεις ο Τίμος μπαίνει στην κουζίνα και δημιουργεί από εκεί!!! Εμείς ξεχωρίσαμε μερικές από τις μαγειρικές του δημιουργίες και σας τις προτείνουμε! Αγαπήσαμε τα σπιτικά, γεμιστά, ζυμαρικά, το φιλέτο ( που είναι και η μεγάλη αγάπη του Τίμου) σερβιρισμένο με κρέμα σοκολάτας, την πατατόσουπα, και τα υπέροχα σνάκς!
Στο Vecchio το ποτό σας θα συνοδευτεί με φρυγανισμένο ψωμάκι με πέστο βασιλικού και παρμεζάνα, πιτσάκια με μοτσαρέλα και λιαστή ντομάτα και διάφορα gourmet μεζεδάκια όλα φτιαγμένα εκείνη την ώρα!

Το Vecchio βρίσκεται
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 3
Πετρούπολη Αττικής

τηλ: 210 505 83 10
facebook fanpage

Φωτογραφίες: Κωστής Αντωνόπουλος