ΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Καλοκαιρινή τάρτα με αρώματα ντομάτας, σκόρδου και θυμαριού!!! Φτιάξτε τη εύκολα και γρήγορα και εντυπωσιάστε τους φίλους σας. Τα υλικά απλά, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μας δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξουμε μια γρήγορη και οικονομική συνταγή.

 

Υλικά:

1 κεφάλι σκόρδο

λάδι

4-5 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες

1 φύλλο σφολιάτας, που έχουμε αποψύξει

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Κόβουμε το πάνω μέρος από το κεφάλι σκόρδου και το τοποθετούμε σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε το σκόρδο με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τυλίγουμε το κεφάλι σκόρδου με το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε το σκόρδο από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει παίρνουμε το κεφάλι σκόρδου και το πιέζουμε ώστε να βγάλουμε το σκόρδο που έχει ψηθεί. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να σχηματιστεί μια πάστα σκόρδου.

Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί την σφολιάτα. Αν το ταψί μας είναι μεγαλύτερο ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη. Αλείφουμε το φύλλο σφολιάτας με την πάστα του σκόρδου και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

 

 

Σχετικά άρθρα