ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΞΤΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ

κέικ πορτοκάλι

Ένα κέικ λίγο διαφορετικό από τα άλλα, αφράτο, ζουμερό και έξτρα αρωματικό!


 

Υλικά:

1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι μετρίου μεγέθους το οποίο πλένουμε καλά το κόβουμε σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο μιξεράκι (μαζί με τη φλούδα)
2 αυγά
1 και μισό ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα του γλυκού
λίγη μαργαρίνη για να αλείψουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε


 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά με μιξεράκι μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Προσθέτουμε στο μίγμα το πολτοποιημένο πορτοκάλι, τις βανίλιες και τα αυγά. Συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό στο μίγμα.

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε με μαργαρίνη τη φόρμα για το κέικ. Μεταφέρουμε το μίγμα από το μπολ στη φόρμα και το βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Δοκιμάζουμε αν το κέικ έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι η μια οδοντογλυφίδα στο γλυκό μας, αν βγει καθαρό/η τότε το γλυκό είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η αρχική συνταγή για το κέικ είναι από εδώ: http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2015/11/blog-post_3.html

 

Σχετικά άρθρα