ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Σε μεγάλη φόρμα οι CrazyMoms  μας παρουσιάζουν μια κλασσική, αγαπημένη και πολύ μαμαδίστικη συνταγή! Πάρτε μολύβι και χαρτί και δείτε πως φτιάχνουμε αυτό το εξαιρετικό φαγάκι!


Υλικά:

1½ κιλό κατσικάκι σπάλα, μπούτι η χεράκι 
10 μεγάλες πατάτες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 ζουμερά λεμόνια 
1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
2 κλαδάκια θυμάρι
1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο
2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα
2 σκ. σκόρδο 
1 φλυτζάνι νερό
αλάτι 
πιπέρι

 


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στο πάνω -κάτω.
(Βάζουμε ολόκληρο το κομμάτι ή το κόβουμε, όπως θέλουμε).
Σε ένα μπολ μεγάλο αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με σύρμα καλά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ότι σχήμα θέλουμε. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τις πατάτες σε γάστρα μεγάλη. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και τα κλαδάκια θυμάρι και δεντρολίβανο.
Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του κατσικιού και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλατοπίπερο. Τοποθετούμε το κρέας πάνω στο στρώμα πατάτας. Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Τέλος, προσθέτουμε στη γάστρα το νερό.
Καλύπτουμε τη γάστρα με το καπάκι.Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ºC. 
Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα,χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα άγρα του κατσικιού και της γάστρας. Στο τέλος,πρέπει να μείνει με το λάδι του.


Τη συνταγή και το φωτογραφικό υλικό μας παραχώρησαν οι CrazyMOMS. Τη σελίδα τους στο facebook μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ.  

 

Σχετικά άρθρα