ΣΑΡΔΕΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ !!!

ΣΑΡΔΕΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Σαρδέλα, ένα ψαράκι που πολύς κόσμος δεν το χρησιμοποιεί και δεν γνωρίζει τα οφέλη του.

***Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνες και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο. Περιέχει αρκετά μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης, η ποιότητα της οποίας όμως την κάνει μη επιβλαβή στην χρόνια κατανάλωση. Τα ωμέγα-3 λιπαρά έχουν πολλά οφέλη στην καλή υγεία, καθώς προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, την σωστή ανάπτυξη και συμβάλουν στην μείωση του κινδύνου προσβολής από χρόνιες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα και καρκίνος. ***

Ελπίζουμε μετά από αυτές τις πληροφορίες (από το wikipedia) να σας δώσαμε το κίνητρο ώστε να τις εντάξετε στη διατροφή σας.

Τη σαρδέλα μπορείτε να τη βρείτε σε διάφορες μορφές όπως νωπή, κατεψυγμένη, κονσερβοποιημένη, αποξηραμένη, παστή και καπνιστή.


Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας και στη μαγειρική.

 

1) Ψητές ή τηγανιτές σαρδέλες. Προσθέστε λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι και απογειώστε τη γεύση τους!

2) Ανεξάρτητα αν θα είναι ψητή, τηγανιτή, κονσέρβα ή σε κάποια άλλη μορφή, η σαρδέλα μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό ορεκτικό. Φρυγανίστε ψωμάκι και τοποθετείστε σαρδέλες πάνω του, προσθέστε λίγο χυμό από λεμόνι, λίγη μουστάρδα, μερικές φετούλες ντομάτας και λίγο κρεμμύδι και νιώστε την έκρηξη γεύσεων στον ουρανίσκο σας.

3) Προσθέστε τις στις σαλάτες σας, σίγουρα θα απογειωθούν.

4) Δοκιμάστε να πολτοποιήσετε κονσερβοποιημένες σαρδέλες και να τις προσθέσετε στην σάλτσα τομάτας που φτιάχνετε. Γεμάτη γεύση, πλούσιο άρωμα και όλοι θα σας δώσουν συγχαρητήρια για το μικρό μυστικό συστατικό της σάλτσας σας!!!

5) Και αν δεν είστε σίγουροι ότι οι σαρδέλες θα σας αρέσουν στη σάλτσα σας, τότε απλά προσθέστε τις στα ζυμαρικά σας και έπειτα περιχύνετε με τη σάλτσα σας!

6) Αν είστε από τους τολμηρούς στην κουζίνα, δοκιμάστε να φτιάξετε κεφτεδάκια από ψάρια και θαλασσινά. Είναι σίγουρο ότι οι σαρδέλες θα ταιριάξουν απόλυτα σε αυτές τις γεύσεις. Προσθέστε λίγο πολτό από τις σαρδέλες στο μίγμα από τα κεφτεδάκια που θα φτιάξετε και οι γεύσεις θα αναδειχθούν σίγουρα.

7) Κλασσικά και αγαπημένα, οι σαρδέλες ταιριάζουν άψογα με χόρτα βραστά και όσπρια.

8) Γιατί όχι και στην πίτσα σας;;;


 

 

Σχετικά άρθρα