ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ

Το μοσχαράκι αλλιώς…


Υλικά:

μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
3 φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες
4 ελιές κομμένες σε κομματάκια
1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 καρότο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ ποτηράκι λευκό κρασί
1 ποτήρι νερού νερό από το μοσχαράκι που βράσαμε στην αρχή
1 κούπα λάδι
1κ.γλυκού ζάχαρη
1κ.σούπας ρίγανη
1κ.γλυκού βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
2 κ.σούπας λάδι
1κ.γλυκού ρίγανη
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:

Βράζουμε το μοσχαράκι μας 15 λεπτά και ξαφρίζουμε καλά μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό. Το σουρώνουμε και κρατάμε ένα ποτήρι του νερού νερό από το μοσχαράκι.Το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας πολύ καλά.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας στην κατσαρόλα μας με το μισό λάδι μας.Ρίχνουμε και τα λαχανικά μας και σοτάρουμε καλά για 2 λεπτά.Ρίχνουμε και το κρέας μας και το ροδίζουμε και από τις δυο πλευρές καλά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί μας και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
Μεταφέρουμε όλο αυτό το μείγμα μας σε ένα πήλινο και ρίχνουμε το νερό από το κρέας που βράσαμε στην αρχή με το υπόλοιπο λαδάκι και ψήνουμε στους 200 στο πάνω-κάτω περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα του και να μαλακώσει το κρέας.Ανακατεύουμε και ελέγχουμε συχνά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτλού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω από το πιάτο μας τη σάλτσα γιαουρτλού.
Σερβίρουμε με πιλάφι και καλαμπόκι αν θέλουμε έξτρα!


Τη συνταγή και το φωτογραφικό υλικό μας παραχώρησαν οι CrazyMOMS. Τη σελίδα τους στο facebook μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ.   

 

Σχετικά άρθρα