ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Από την ηλικία των 30, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μερικές λευκές τρίχες στο κεφάλι, ενώ στην ηλικία των 50 τουλάχιστον τα μισά μαλλιά μας θα έχουν “γκριζάρει”.

Αν και συχνά αναφερόμαστε στον όρο “γκριζάρει”, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν γκρίζες τρίχες, γκριζάρισμα θεωρείτε ο συνδυασμός του κανονικού χρώματος των μαλλιών μας, αναμειγμένα με τις άσπρες τρίχες.

Τα μαλλιά μας γίνονται λευκά όταν χάνουν την μελανίνη τους. Παράγοντες που βοηθούν στην αναπλήρωση της χαμένης μελανίνης των μαλλιών και παράλληλα στην καθυστέρηση της ανάπτυξης λευκών τριχών, είναι μέταλλα όπως ο χαλκός και ο ψευδάργυρος, τα λιπαρά οξέα ωμέγα 3 καθώς και οι βιταμίνες Β12, Β6 και το φολικό οξύ.

Βάλτε στην διατροφή σας, τροφές από τις παρακάτω κατηγορίες και αντισταθείτε στα λευκά μαλλιά, για όσο το δυνατόν περισσότερο…

 


Χαλκό περιέχουν τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα ξερά δαμάσκηνα.

 

Ψευδάργυρο περιέχουν οι γαρίδες, τα οστρακοειδή, και τα κίτρινα τυριά.

 

Ωμέγα 3 περιέχουν ο σολομός, η σαρδέλα, τα φασόλια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι και μαρούλι.

 

Βιταμίνη Β12 θα βρούμε στο κόκκινο κρέας, στα πουλερικά, στα ψάρια, στα αυγά και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Η βιταμίνη Β6 που είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο οργανισμός να απορροφήσει την Β12 την βρίσκουμε στα φασόλια, τις φακές, τα φιστίκια, το αυγό, το κρέας αλλά και το ψάρι.

 

Τέλος το φολικό οξύ το βρίσκουμε στο μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα φασόλια, τα μπιζέλια και τις φακές.

 


Εκτός από τις παραπάνω τροφές που βοηθούν στην πρόληψη – καθυστέρηση της ανάπτυξης των λευκών τριχών, ένα από τα πιο συνταγογραφημένα βότανα – υπερτροφές της κινεζικής ιατρικής με την ονομασία “He Shou Wu” γνωστό και ως “Fo Ti” το βότανο της μακροζωίας, φημίζεται ότι επαναφέρει σημαντικά την νεανικότητα στο δέρμα αλλά και το χρώμα των μαλλιών.

 

Σύμφωνα με την ιστορία του βοτάνου, ο κύριος που το ανακάλυψε τυχαία στην ηλικία των 58 ετών, ενώ είχε κάτασπρα μαλλιά αφού το έτρωγε για αρκετό καιρό τα μαλλιά του έγιναν πάλι μαύρα αλλά και απέκτησε τις δυνάμεις που είχε όταν ήταν νέος.

 

Φυσικά αυτή η ιστορία είναι μύθος, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που “πίνουν νερό” στο όνομα του συγκεκριμένου βοτάνου και στις αντιγηραντικές του ιδιότητες.

 

 

Σχετικά άρθρα