Φασολάκια κοκκινιστά

Παραδοσιακό φαγητό που όλοι έχουμε συνηθίσει να το τρώμε από τις γιαγιάδες μας.

 

Υλικά για 4 μερίδες

1 συσκευασία φασολάκια

100γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50ml. κόκκινο κρασί

400γρ. ντομάτα κον κασε

250ml. νερό

Αλάτι-πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το κρεμμύδι και  σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.

Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα φασολάκια ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι .

Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή για 30-40 λεπτά.


Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή

 

Print Friendly, PDF & Email
Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *