Μανιταρόπιτα

Τα αγαπημένα μας μανιτάρια, ξαπλώνουν στη σφολιάτα και αγκαλιά με τυριά και κρέμα γάλακτος, μας δίνουν μια ανοιχτή πίτα που τρώγεται στη στιγμή!

 

Υλικά για 6 μερίδες

1 σφολιάτα

0.25 τριμμένο κασέρι

0.25 τριμμένο gouda NOYNOY

0.25 τριμμένο regato

2 μεγάλες κονσέρβες μανιτάρια κομμένα σε φέτες

4 κρεμμύδια φρέσκα

220 ml Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Πλήρης

λίγο άνηθο

λευκό κρασί

 


 

Εκτέλεση

Σ’ ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βγάλουν όλα τους τα υγρά.

Σβήνουμε μ’ ένα ποτηράκι λευκό κρασί κι αφού εξατμισθεί εντελώς , προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τον άνηθο (το μείγμα πρέπει να είναι εντελώς στεγνό από υγρά).

Στρώνουμε σε ελάχιστα λαδωμένο ταψί,  ένα φύλλο σφολιάτας , τα τριμμένα τυριά , το μείγμα με τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C στον αέρα για 45΄, μέχρι να ροδίσουν στο πλάι τα φύλλα και να ψηθεί καλά το φύλλο από κάτω.

Πηγή

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *