Μπάμιες κοκκινιστές

Μπάμιες κοκκινιστές

Οι μπάμιες είναι ένα κλασικό λαδερό της ελληνικής κουζίνας, γίνονται γρήγορα και εύκολα και είναι θρεπτικές. Εδώ, “απογειώνουμε” τη γεύση τους με τη βοήθεια του σπιτικού ζωμού λαχανικών!

 

Σερβίρει: 4-6    |    Χρόνος προετοιμασίας: 30′    |    Χρόνος μαγειρέματος: 45′

 

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένες μπάμιες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
4 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
200 ml ελαιόλαδο Άλτις
1 φλ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
400 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
5 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


Εκτέλεση

Περιχύνουμε τις μπάμιες με το ξίδι, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε για 30΄. Ξεπλένουμε κατόπιν και στραγγίζουμε καλά.

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τις μπάμιες στο ελαιόλαδο για 3΄.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ντοματάκι, τη ζάχαρη, τη μερίδα του ζωμού, το αλάτι, το πιπέρι και 1-2 φλ. νερό. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 45΄.

Σερβίρουμε τις μπάμιες ζεστές, γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή

 

Σχετικά άρθρα