ΤΑΡΤΑ ΜΠΑΝΟΦΙ ΜΕ “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μια δροσερή συνταγή για τάρτα μπανόφι με μπισκότα πτι-μπερ.

 

ΥΛΙΚΑ

 

Για την τάρτα

225 γρ. “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

110 γρ. βούτυρο

 

Για τη σάλτσα καραμέλας

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

 

Για την επικάλυψη

120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 μπανάνα

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

50 γρ. “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να είναι σκεπασμένο το κουτάκι από το ζαχαρούχο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει. Θέλει περίπου 3 ώρες για να γίνει καραμέλα βουτύρου. Φροντίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά νερό κάθε φορά που αυτό αρχίζει να εξατμίζεται.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το ομογενοποιούμε.

Σε μια βάση τάρτας βάζουμε το μείγμα με το μπισκότο και το απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντάς το καλά. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.

Από πάνω βάζουμε την καραμέλα βουτύρου και την απλώνουμε παντού με ένα κουτάλι. Πάνω από την καραμέλα βουτύρου απλώνουμε μπανάνες.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να σφίξει. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε από πάνω τη σαντιγί. Πάνω από τη σαντιγί προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου.


Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Η τάρτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Πηγή

 

Print Friendly, PDF & Email
Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *