Σαλάτα με σπανάκι και βινεγκρέτ μελιού

Αν θέλουμε να κάνουμε τη σαλάτα πιο χορταστική, μπορούμε να προσθέσουμε και κρουτόν.

 

Κείμενο: Λαζάρου Λευτέρης    |    Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη    |    Food styling: Αντωνία Κατή

 

ΥΛΙΚΑ (για 4-8 άτομα)

Για τη βινεγκρετ

150 γρ. μαγιονέζα

50 γρ. μουστάρδα Dijon

2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

χυμό από ½ λεμόνι

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο


Για τη σαλατα

6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

1 κιλό baby σπανάκι, συσκευασμένο

16 ντοματίνια, πλυμένα και κομμένα στη μέση

3 κ.σ. σπόρους ροδιού

2 κ.σ. κουκουνάρι που έχουμε ροδίσει λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι

200 γρ. φλέικ (φλοίδες) παρμεζάνας (στο σουπερμάρκετ)

 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βινεγκρέτ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.

Σαλάτα:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μπέικον και ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα το αφήνουμε να ροδίσει, για περίπου 4-5 λεπτά.

Στραγγίζουμε το μπέικον από τα λίπη αφήνοντάς το επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, το μπέικον και τα ντοματίνια και περιχύνουμε με τη βινεγρέτ.


Μοιράζουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το ρόδι και το κουκουνάρι. Στολίζουμε με τα φλέικ παρμεζάνας.

Πηγή

 

Print Friendly, PDF & Email
Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΣΑΛΑΤΕΣ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *