Σαλάτα με σπανάκι και βινεγκρέτ μελιού

Αν θέλουμε να κάνουμε τη σαλάτα πιο χορταστική, μπορούμε να προσθέσουμε και κρουτόν.

 

Κείμενο: Λαζάρου Λευτέρης    |    Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη    |    Food styling: Αντωνία Κατή

 

ΥΛΙΚΑ (για 4-8 άτομα)

Για τη βινεγκρετ

150 γρ. μαγιονέζα

50 γρ. μουστάρδα Dijon

2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

χυμό από ½ λεμόνι

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο


Για τη σαλατα

6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

1 κιλό baby σπανάκι, συσκευασμένο

16 ντοματίνια, πλυμένα και κομμένα στη μέση

3 κ.σ. σπόρους ροδιού

2 κ.σ. κουκουνάρι που έχουμε ροδίσει λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι

200 γρ. φλέικ (φλοίδες) παρμεζάνας (στο σουπερμάρκετ)

 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βινεγκρέτ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.

Σαλάτα:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μπέικον και ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα το αφήνουμε να ροδίσει, για περίπου 4-5 λεπτά.

Στραγγίζουμε το μπέικον από τα λίπη αφήνοντάς το επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, το μπέικον και τα ντοματίνια και περιχύνουμε με τη βινεγρέτ.

Μοιράζουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το ρόδι και το κουκουνάρι. Στολίζουμε με τα φλέικ παρμεζάνας.

Πηγή

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΣΑΛΑΤΕΣ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *