Μπριζόλες μοσχαρίσιες με σάλτσα κρασιού και πουρέ πατάτας

Μπριζόλες μοσχαρίσιες, ζουμερές και λαχταριστές, σε συνδυασμό με μια καταπληκτική σάλτσα κρέμας και κρασιού -και όλα αυτά, συνοδευμένα από βελούδινο πουρέ πατάτας. Ένα πιάτο απλώς ασυναγώνιστο!

 

Υλικά για 4 μερίδες

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκαλο

80 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο

250 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light

120 ml κρασί λευκό

1 κουτ. της σούπας μουστάρδα

1 κουτ. της σούπας μέλι

1 κουτ. της σούπας λιαστή τομάτα, ψιλοκομμένη

Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

 

Υλικά για τον πουρέ

8 πατάτες

160 ml NOYNOY Κρέμα Γάλακτος light

40 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο

Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος light, το κρασί, τη μουστάρδα, το μέλι και τη λιαστή τομάτα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο τις μπριζόλες, μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Στο ίδιο τηγάνι βράζουμε το μείγμα της κρέμας, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Περιχύνουμε με τα υγρά της σάλτσας τις μπριζόλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστούν, τοποθετούμε μόνο τις μπριζόλες σε μία πιατέλα. Δένουμε τη σάλτσα, βράζοντας τη, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Συνοδεύουμε με τον τέλειο πουρέ πατάτας.

Για τον πουρέ πατάτας:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βουρτσίζουμε, χωρίς όμως να τις γδάρουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Μόλις οι πατάτες ψηθούν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από ψιλή σίτα, πιέζοντάς τες με την βοήθεια μία σπάτουλας σιλικόνης.


Μεταφέρουμε τον πουρέ σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατοτοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι ο πουρές να γίνει βελούδινος και ομοιόμορφος.

Πηγή

 

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *