Μπισκότα με τζίντζερ, μέλι και κανέλα

Τραγανά κι αρωματικά, ιδανικά με τον καφέ.

Υλικά για 6 άτομα

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
½ φλ. μέλι
3 κ. γλ. κανέλα
4-5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ.σ. σκόνη
βούτυρο για το ταψί

 


Εκτέλεση

Κοσκινίζετε αρχικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ύστερα, προσθέτετε την κανέλα και το τζίντζερ.

Σε άλλο σκεύος χτυπάτε το βούτυρο με ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά. Μετά, προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σας.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τρεις ώρες.

Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβετε τα μπισκότα με κουπάτ στο σχήμα που θέλετε.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 με 10′.

Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη και μετά ξεφορμάρετε.

Πηγή

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *