Τάρτα με μανιτάρια

Oι συνταγές για τις τάρτες είναι πολλές! Η τάρτα με μανιτάρια είναι ιδιαίτερα γευστική και διαφορετική από τις υπόλοιπες! Το πιάτο αυτό απευθύνεται περισσότερο στους λάτρεις των μανιταριών.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. Βιτάμ με βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
80 ml λευκό κρασί
500 ml κρέμα γάλακτος
1 φάκελος Knorr Μανιταρόσουπα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
450 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


Εκτέλεση

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το 1/3 της ποσότητας του Βιτάμ. Τρυπάμε ελαφρά τη σφολιάτα με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά της.

Σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του Βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί.

Όταν ελαττωθεί η ποσότητα των υγρών, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το περιεχόμενο του φακέλου της σούπας.

Βράζουμε για 7΄-10΄, ανακατεύοντας συνεχώς. Δένουμε το μείγμα προσθέτοντας το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 1 φλ. νερό. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το μείγμα της κρέμας με τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και ψήνουμε την τάρτα σε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄-25΄.


Tip: Μαζί με το πράσο, μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια

Πηγή

 

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *