Κουλουράκια με τσίπουρο και σουσάμι από την Ήπειρο

Κλείστε τα κουλούρια σας σε βάζο με δύο κομματάκια (κύβους) ζάχαρη, καθώς έτσι διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό.

Συνταγή: Chef Χρήστος Λάμπρου

Υλικά


300 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
1 κάψουλα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό
10 γρ. σόδα
50 γρ. γιαούρτι
100 γρ. τσίπουρο
30 γρ. σουσάμι
850 γρ. αλεύρι

Για το άλειμμα:

1 χτυπημένο αυγό


Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε το αυγό, το μέλι, τη βανίλια, τη σόδα, το γιαούρτι και το τσίπουρο μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι και μετά το σουσάμι.



Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ψησίματος.

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.

Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.

Πηγή

Μοιράσου το στα social media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *