Ψητό μανούρι με μέλι και μπέικον

ΨΗΤΟ ΜΑΝΟΥΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

Το μανούρι είναι ένα εξαιρετικό τυρί, που προσφέρεται ως βάση για αρκετές «πειραγμένες» συνταγές, όπως αυτή που συνδυάζει τη γεύση του μπέικον και του κρεμμυδιού με το γλυκό «σβήσιμο» του μελιού!


Υλικά

  • 2 φέτες μανούρι (πάχους 1 εκ.)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 6 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. Knorr Aromat Μείγμα Μυρωδικών & Μπαχαρικών

Εκτέλεση

Ψήνουμε το μανούρι στο γκριλ για 3΄-4΄, έως ότου πάρει λίγο χρώμα.

Στο μεταξύ, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπέικον στο ελαιόλαδο για 2΄-3΄. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι.

Βγάζουμε το τυρί από τον φούρνο, περιχύνουμε με το μέλι και γαρνίρουμε με το μπέικον και το κρεμμύδι.

Πασπαλίζουμε τέλος με το αρωματικό μείγμα μυρωδικών και λαχανικών και σερβίρουμε.

Πηγή

Σχετικά άρθρα