Τρούφες με πραλίνα αμυγδάλου

Τρούφες με πραλίνα αμυγδάλου

Τοποθετούμε τις τρούφες , σε ένα δοχείο στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα χωρίζοντας τες μεταξύ τους με κομματάκι λαδόκολλας. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με αλάτι, κακάο , αμύγδαλο και πραλίνα.

Υλικά

180 ml κρέμα γάλακτος 35%
600 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
60 ml λικέρ καραμέλα
110 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
25 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα


Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και δίνουμε μια βράση.

Τοποθετούμε την κουβερτούρα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.

Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, δημιουργώντας μπεν μαρί, και με ένα μεταλλικό κουτάλι, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.

Ρίχνουμε μέσα και το λικέρ και αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί.

Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20×20 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού.

Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσουμε να βγάλουμε την τρούφα πιο εύκολα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη τη λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε ένα ταψί.

Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν. 

Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε 36 ίσια τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή

Σχετικά άρθρα