ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Υλικά: (4 μερίδες)
400 γραμμάρια μεσαίου μεγέθους πατάτες
300 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

 

 

Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις σκελίδες του σκόρδου τα κόβουμε στα δυο και τα τοποθετούμε μαζί με τις πατάτες σε ένα ταψί. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον ζωμό, το λάδι, τον χυμό λεμόνι, την ρίγανη και περιχύνουμε με το μείγμα το ταψί με τις πατάτες και τα λαχανάκια. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια και στην συνέχεια αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες και να απορροφήσουν τα υγρά από το ταψί.

Print Friendly
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *