ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ ΜΗΛΟΥ

Υλικά:

1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια
2 1/2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ.τσ. ζάχαρη
κανέλα για το πασπάλισμα
σουσάμι για το πασπάλισμα
1/2 φλ.τσ. μέλι (προαιρετικά)
λάδι

 

Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε το καρπούζι (μόνο το κόκκινο μέρος) και αφαιρούμε τα σπόρια. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει
να ζυγίζει το καρπούζι μας ένα κιλό. Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
Πολτοποιούμε με το χέρι τα κομμάτια του καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και ζωηρά ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα μας.
Λαδώνουμε το μεγαλύτερο ταψί του φούρνου μας και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και κανέλα.
Ρίχνουμε το μείγμα καρπουζιού στο ταψί.
Πασπαλίζουμε από πάνω με μπόλικο σουσάμι, κανέλα και λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της καρπουζόπιτας μας.

 

Φτιάξτε το ακούγοντας : Marina and The Diamonds – Valley Of The Dolls

 

Tip:  Το καρπούζι καλλιεργείται ανά τον κόσμο σε περισσότερες από 1.200 ποικιλίες. Το Νο1 στη λίστα της παγκόσμιας παραγωγής καρπουζιού διατηρεί η Κίνα, και μάλιστα με διαφορά από τις άλλες χώρες. Το καρπούζι ταιριάζει απόλυτα με φέτα και μπλε τυρί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν να βάλουν στο πιάτο τους ένα «μπιφτέκι καρπουζιού με τυρί», το οποίο συνηθίζουν πολύ στον αραβικό κόσμο (Watermelon Burgers with Cheese).

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ. και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *